- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто је Зверев крио своју болест

© AP Photo / Adam HungerЈаник Синер Саша Зверев УС Опен
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
Пратите нас
Александар Зверев, немачки тенисер руског порекла, отворио је душу и рекао зашто је дуго крио да болује од дијабетеса.
Зверев је током претходног Ролан Гароса сам себи дао ињекцију инсулина и изненадио је свет јер нико није знао за његову болест.
„Имао сам само четири године када ми је дијагностифована ова болест. Ја се не сећам, али су ми тако испричали. Имао сам неки вирус, вакцинисан сам али сам и даље био болестан. Моје тело је реаговало после вакцине – дијабетес. У мом телу је увек био висок ниво шећера, али до одласка лекару моји родитељи то нису знали”.
Баш зато што је тако млад оболео, Зверев нема проблема са начином живота.
„Откако знам за себе, имам ову болест. Не познајем живот без дијабетеса, за мене је то нормално. Научио сам да живим са њим. Увек сам желео да будем врхунски спортиста и када би ми говорили да је то немогуће, ја сам био још упорнији. Такав сам и у осталим областима живота. Може се рећи да ми је дијабетес на тај начин помогао”.
Међутим, иако се бори са шећерном болешћу од четврте године, до тог јавног самодавања инсулина на Гаросу 2022, мало ко је знао за тај проблем.
„Нисам желео то да откривам из неколико разлога. Прво, нисам хтео да имам оправдање у спорту ако добијем или изгубим. Друго, нисам желео да цео свет то зна, више ми се допадало да остане тајна. Све дотле никада нисам себи давао ињекцију јавно, нисам желео да ико види да сам дијабетичар. Много је неинформисаних људи који и не знају шта је то дијабетес. Зато сада желим да их едукујем, нарочито децу. Треба да науче да се и поред те болести могу јурити снови без проблема”, истакао је Зверев.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
СПОРТ
Надал после друге победе: „Морам да наставим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала