- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

За Бадњи дан већина продавница ради скраћено, Божић нерадан дан

© Sputnik / Лола ЂорђевићПродаја бадњака и божићних аранжмана
Продаја бадњака и божићних аранжмана  - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
Пратите нас
За Бадњи дан 6. јануара већина продајних објеката радиће скраћено, док је Божић 7. јануар нерадни дан.
Влада Србије је, на иницијативу председника Србије Александра Вучића, усвојила на јучерашњој седници закључак којим се препоручује послодавцима у Србији да запосленима омогуће да не раде ни други дан Божића 8. јануара.
Истим закључком препоручује се послодавцима да запосленима који 8. јануара 2024. године раде, обезбеде права која припадају запосленом за рад на дан празника који је нерадан дан, саопштено је из владе.
На Бадњи дан, 6. јануара тржни центри ће радити скраћено, од 10 до 18 часова, док ће за Божић, 7. јануара бити затворени.
Што се тиче биоскопа у тржним центрима они ће радити 7. јануара углавном од поподне до 23 часа, док ће 6. јануара радити углавном до 16 часова.
Велики број супермаркета биће затворени за Божић, односно на Бадњи дан радиће скраћено.
Велетржница Београд за време новогодишњих и божићних празника радиће 24 часа дневно, саопштено је из овог предузећа.
Зелене пијаце 7. јануара неће радити, саопштили су из ЈКП "Београдске пијаце".
Пијаце "Земун", "Баново брдо", "Беле воде" и "Душановац" 7. јануара радиће скраћено од 6 до 14 часова.
Отворени тржни центар Миљаковац - Београдски бувљак, 7. јануара неће радити.
Пијаца "Душановац" - продаја из возила неће се вршити 6. јануара, док ће 7. јануара ова пијаца радити уобичајено, од 6 до 19 часова, пијаца цвећа "Крњача" 7. јануара неће радити, додаје се у саопштењу.
Пијаца "Палилула" 7. јануара неће радити, а док ће ова пијаца 6. јануара радити од 7 до 18 часова.
Гаража на пијаци "Палилула" неће радити 7. јануара, а 6. јануара до 19 часова, док ће паркинг на пијаци "Земун" 7. јануара радити од 00 до 24 часа, а гаража на пијаци "Зелени венац" неће радити на дан Божића.
Паркинг на пијаци "Душановац" радиће 7. јануара од 6 до 15 часова, наводи се у саопштењу "Београдских пијаца".
Државне апотеке, оне у систему "Апотека Београд", не раде током званичних нерадних дана, међутим, да раде нон-стоп морају дежурне апотеке, а у Београду то су оне у Немањиној 2, Краља Милана 9, Главној 24 (Земун), Маршала Толбухина 30 и Др Ђорђа Ковачевића 27.
За Божић, 7. јануара, радиће само дежурне поште, саопштено је из Пошта Србије. Свих дана празника Главна пошта у Таковској 2 у Београду и поште на граничним прелазима Батровци, Хоргош и Чукарка и административним прелазима Јариње и Брњак, радиће нон - стоп.
У недељу 7. јануара, у Београду дежураће Главна пошта, пошта у Булевару Вудроа Вилсона бб ("Зимска бајка") и пошта на аеродрому Никола Тесла, изузев поште на граничном прелазу Сремска Рача,
У суботу 6. јануара, поште са целодневним радним временом радиће скраћено, до 17 часова.
Списак свих пошта које ће радити током божићних празника, са радним временима, грађани могу видети на сајту овог предузећа.
Како пише Блиц, пекаре имају за празнике најшареније радно време, а све зависи од самог власника, многе ће радити скраћено.
За божићне празнике јавни градски превоз функционисаће на следећи начин - у суботу, 6. јануара ред вожње за суботу, у недељу, 07. јануара ред вожње за недељу, док ће од понедељка бити успостављен редован режим саобраћаја.
ЈКП "Паркинг сервис" неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града током божићних празника, 7. и 8. јануара, када ће бити затворени и шалтери за рад са странкама у улицама Таковска 31, Милешевска 51 и Булевару Милутина Миланковића 134г, наводи се на сајту овог предузећа.
Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворени током празника и радиће по уобичајеном систему наплате.
У суботу, 6. јануара, пословнице Корисничког сервиса и кол-центар радиће до 14.00 часов, док од од уторка, 9. јануара, наплата и контрола паркирања у зонираним деловима града, као и сви шалтери Корисничког сервиса, радиће по уобичајеном радном времену.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала