- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден: Амерички Конгрес постигао договор о финансирању владе

© AP Photo / Manuel Balce CenetaАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
Пратите нас
Конгрес је постигао договор о финансирању владе који спречава „непотребно затварање“, изјавио је амерички председник Џозеф Бајден.
„Двопартијски механизам финансирања који су постигли лидери Конгреса доводи нас корак ближе спречавању непотребног затварања (шатдауна) и заштити важних националних интереса“, наводи се у Бајденовој изјави коју је објавила Бела кућа.
Бајден је захвалио и лидеру демократа у горњем дому америчког Конгреса Чаку Шумеру и лидеру демократске мањине у Представничком дому Хакиму Џефрису. Амерички председник додао је да је сада на републиканцима у Конгресу да делују.
Како напомињу водећи амерички медији, шансе за привремено обустављање рада америчке владе после 20. јануара су веома велике, посебно ако се има у виду да је председавајући Представничког дома Мајк Џонсон обећао да неће помагати предлоге закона о привременом финансирању. На тај начин ће први у случају затварања са радом прекинути Министарство пољопривреде, Министарство енергетике, Министарство саобраћаја и Министарство за ветеране. Остатак америчке владе, без сталног буџета, престаће да функционише 3. фебруара.
Џозеф Бајден излази са конференције за штампу о банкама - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
СВЕТ
Бајден потписао закон о буџету: Нема додатне помоћи за Израел и Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала