- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Британски аналитичар: Запад шокиран након напада руских снага на објекте у Кијеву

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUПВО систем "Патриот"
ПВО систем Патриот - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
Пратите нас
Запад је шокиран руским ракетним нападима на стратешке објекте у Украјини, који су довели до уништења два система „патриот“, изјавио је британски аналитичар Александар Меркурис на Јутјуб каналу „Дуран“.
„Два велика напада која су се догодила 29. децембра и 2. јануара била су апсолутно разорна... Очигледно је да су Американци и Украјинци, као и њихови западни савезници, шокирани овим нападима. Постоји велики број доказа да довели су до уништења најмање две батерије система ПВО ‘Патриот’“, рекао је он.
Према речима стручњака, Русија је успела да погоди много стратешких циљева, војне инфраструктуре и опреме непријатеља. Озбиљно су оштећена индустријска предузећа у близини Кијева, прецизирао је Меркурис.
Министарство одбране Русије раније је саопштило да је у последње време на територији Украјине извршено 50 групних и један форсирани напад високо прецизним оружјем и дроновима. Циљеви су били објекти војно-индустријског комплекса, војни аеродроми, арсенали и места распоређивања војске.

Одговор на терористичке нападе украјинских снага

Меркурис сматра да ће руска војска доследно потискивати украјинску војску на запад као одговор на терористичке нападе Кијева.
„Русија ће на терористичке нападе Оружаних снага Украјине одговорити невероватно дисциплиновано: наставиће своју војну операцију и потискивати непријатеља све даље и даље на запад“, прогнозирао је стручњак.
Како је приметио, дејства Кијева само потврђују да се операција мора завршити до победничког краја.
Москва ће из овог сукоба изаћи војно јака, а такође ће ојачати своје међународне позиције, посебно међу земљама Глобалног југа, оценио је Меркурис.
Украјинске оружане снаге извеле су 30. децембра напад Белгород. Како је саопштило Министарство одбране Русије, напад је изведен ракетама „ољха“ са касетним пуњењем и чешким системима „вампир“. Системи противваздушне одбране пресрели су већину ракета, али је неколико јединица муниције и касетних делова пало на град.
О потпуном слому једне војне силе која је могла бити највећа погледајте у емисији „Мој поглед на Русију“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала