Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

ЕУ поздравила одлуке Београда и Приштине о регистарским таблицама

© AP Photo / Boris GrdanoskiШеф европске дипломатије Жозеп Борељ
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
Пратите нас
Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ поздравио је данас одлуке Београда и Приштине о регистарским таблицама, којима је омогућено укидање режима налепница и слободно кретање возила.
"ЕУ поздравља одлуке Косова и Србије да формално признају међусобне регистарске таблице возила и потпуно укину режим налепница", навео је Борељ, а саопштила Европска служба за спољне послове.
Борељ је оценио да ова одлука представља позитиван корак у примени Споразума о путу ка нормализацији, као и у претходним обавезама из дијалога у вези са слободом кретања.
"Она показује да је могуће постизање напретка у унапређењу нормализације односа између Косова и Србије и поткрепљује важност наставка рада у оквиру Дијалога уз посредовање ЕУ“, поручио је Борељ у саопштењу.
Такође, како је истакао, ова одлука представља корак у правом смеру у правцу боље регионалне и европске интеграције Западног Балкана, од чега имају корист грађани региона.
Влада привремених приштинских институција усвојила је 4. јануара одлуку о престанку режима постављања стикера на аутомобиле са српским регистарским таблицама, пошто је претходно Влада Србије одлучила да од 1. јануара буде омогућена слобода кретања свим возилима са Косова и Метохије.
Административни прелаз Јариње - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
СРБИЈА
Ступила на снагу одлука Приштине о уклањању налепница на возилима српских таблица
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала