- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Коста Недељковић за Спутњик: Звезда је емоција, сањам гол и европски трофеј!

© Фото : ФК Црвена звездаКоста Недељковић
Коста Недељковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
Пратите нас
Звездин залог за будућност Коста Недељковић открио је у новогодишњем интервјуу за Спутњик Србија, какви су му планови за будућност, шта жели да оствари са клубом с Маракане и како ће провести празнике.
Нестваран и несвакидашњи пут прешао је скромни, голобради момак из Смедерева За шест месеци је у потпуности стасао. Јасно – далеко више психолошки него физички, и успео је да се избори за место првотимца у пакленој конкуренцији црвено-белих, који су нагомилали играче за два, ако не и три тима.
Коста Недељковић је радом и залагањем успео да натера Звезду да га врати са каљења из Графичара претходне сезоне, да га прикључи припремама на Златибору, касније и у Русији, и од тада је он „закуцан“ крај десне аут линије.
Осамнаестогодишњи Коста, иначе Звездино дете, показао је ону праву спортску дрскост на терену. Литри проливеног зноја, безброј дуела, чак и пуцање главе и крв на лицу и дресу, нису га одвојили од терена. Играо је и са чалмом око главе, показавши да је за њега Звезда много више од клуба. За њега је Звезда емоција.
Таква љубав и такав однос награђени су новим уговором и то дан после одуване 18. свећице на рођенданској торти и уласком у свет одраслих. Јасно је да је уз Јована Мијатовића и Владимира Лучића, Коста Недељковић највећи плус Звезду у разочаравајућем прво делу сезоне, где је екипа крајње неочекивано завршила иза љутог ривала Партизана, док се упркос великим амбицијама и никад већем буџету већ на зиму опростила од Европе.
Колико је било тешко изборити се за место стартног десног бека Црвене звезде, ако се узме у обзир да су ту пре тебе били Алекс Виго, Кристијан Пићини, Марко Гобељић?
- Када сам стигао у први тим знао сам да је конкуренција велика. Сматрам да сам се кроз напоран рад, залагање на тренинзима и добре партије током припрема изборио да имам статус играча на ког може да се рачуна у сваком тренутку. Желео сам да играм стално, обожавам утакмице.
Познато је да су бекови, а посебно десни дефицитарна позиција, да ли ти је то представљало додатни притисак или мотивацију?
- Немам притисак, јер сам научио да се носим са истим од малих ногу. Звездино сам дете и притсак ме мотивише.
Да ти је неко причао да ћеш практично за шест месеци прећи пут од каљења у Графичару, до стандарног првотимца Звезде, да ли би му поверовао и шта би му рекао?
- Веровао сам у себе да то могу. Играо сам одлично прво у кадетима, па потом и омладинцима Звезде. Уследило је каљење у Графичару, то је пут који сам прошао са млађим саиграчима из првог тима. Играо сам добро, био доминантан на терену и надао се да брзо могу да постанем првотимац Црвене звезде.
Звезда ти верује, награђен си новим уговором дан после прославе пунолетства, да ли је то био и најлепши поклон?
- Наравно да јесте, сигурно најдражи поклон који сам добио за 18. рођендан. Драго ми је што управа клуба и стручни штаб верују у мене. Потрудићу се да оправдам поверење.
Показао си лојалност клубу, играо чак и са разбијеном главом, а то је нешто што се посебно цени. Шта за тебе значи Звезда и шта је твоја амбиција да оствариш са Звездом? Да ли је то дупла круна или можда искорак на европској сцени, можда већ наредне сезоне?
- За мене је Звезда пре свега емоција. Иако је то можда фраза или слоган, заиста је тако. Навијач сам овог клуба још од малена, уз породицу и старијег брата. Ишао сам на утакмице много пута. Полако се снови остварују. Желео бих наравно да освојим дуплу круну, да постигнем гол и прославим га испод северне трибине. Када је у питању Европа, било би лепо да стигнемо до неког трофеја у годинама пред нама.
Да ли си можда као мали гледао Маркоса Кафуа или Мичела Салгада, Данија Алвеша вероватно јеси? Да ли ти је неко од њих можда идо? Или је пре неко из Звезде, попут Душана Басте...
- Сигурно да сам се угледао на њих и гледао клипове на Јутјубу. Душана Басте се сећам док је играо у Италији, Данија Алвеса из Периода у Барселони.
Где ћеш и са ким провести празнике? Ко ти је највећа подршка?
- Божић је највећи хришћански празник, код куће наравно да водимо рачуна о свим обичајима.
Шта за тебе значи Божић, да ли си положајник у свом дому?
- Породица је моја највећа подршка. Мама, тата, као и брат и сестра. Заједно ћемо провести празнике у Смедереву, како то обичаји налажу – рекао је на крају разговора за Спутњик Звездин војник Коста Недељковић.
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
СПОРТ
„Звездин Бекам“ за Спутњик: „Ништа није дошло преко ноћи – имао сам циљ“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала