- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Криза у Украјини открила америчке планове за слом Русије

© AP Photo / John MinchilloПрви заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански
Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
Пратите нас
Украјинска криза показала је да је циљ Сједињених Америчких Држава да ослабе и сломе Русију, изјавио је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.
„Украјинске трупе дефинитивно не намеравају да крену на Москву, пошто ће кијевски режим ускоро изгубити. Али, како показује украјинска криза, постојању Русије угрожава НАТО који де факто води рат у Украјини преко својих посредника. Ово је врхунац дугорочне америчке стратегије за слабљење, а затим и слом Русије“, написао је Пољански на својој страници на друштвеној мрежи „Икс“.
Руски дипломата не сумња да ће се свет променити после пораза Кијева и његових присталица.
„Ако НАТО и Сједињене Америчке Државе не донесу никакве закључке и не ангажују се у искреној и дубокој трансформацији европске безбедносне архитектуре засноване на принципу недељиве безбедности, то ће бити огромна грешка Запада“, закључио је Пољански.
Раније је Пољански изјавио да је режим украјинског председника Владимира Зеленског у агонији, као и да су сви његови саборци већ почели борбу за власт. САД, према његовим речима, намеравају да одустану од помоћи Украјини, с обзиром да ће кијевски режим ускоро пасти, а стратешки ризици за Вашингтон су порасли.
Које вредности Русије ће спасити свет погледајте у емисији „Од четвртка до четвртка“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала