- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок! Надал се повукао са Аустралијан опена

© AP Photo / Dita AlangkaraРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
Пратите нас
Шок из Аустралије! Рафаел Надал, шпански тенисер, који се почетком године вратио на терен после једногодишње паузе због повреде, повукао се са Аустралијан опена због проблема са мишићем.
Вратио се ратоборни Шпанац на терен у Бризбејну, на турниру серије из 250 и успео је да упише две повреде. Све је добро изгледало, а онда је уследио исцрпљујући меч са Аустралијанцем Џорданом Томпсоном, који је елиминисао Надала после преокрета и три сета.
Видело се тада да Надал и даље није спреман за максималне напоре, што је касније и сам потврдио, саопштивши путем друштвених мрежа да је због обновљене повреде стомачног мишића приморан да се повуче са Аустралијан опена, првог Гренд слема у години.
„Поздрав свима. Током мог последњег меча у Бризбејну сам имао проблема са мишићем, који ме је као што знате забринуо. Када сам допутовао у Мелбурн урадио сам магнетну резонанцу која је показала да имам микро трауму на самом мишићу. Не баш на истом делу као прошли пут где сам имао повреду, и то је добра вест. Бол није исти. Ипак, тренутно нисам у стању да се такмичим на врхунском нивоу, самим тим ни да играм мечеве у пет сетова. Због тога летим назад у Шпанију код свог доктора да се лечим и одморим“, рекао је Рафа Надал и додао:
„Напорно сам радио токм године за овај повратак. И увек сам истицао да је мој циљ да за три месеца будем на највишем нивоу како бих могао да се такмичим. Жао ми је што нећу бити у могућности да се тамичим пред фантастичном публиком у Мелбурну, али није све тако лоше. Морам да останем позитиван. Вратио сам се и одиграо неколико мечева који су ме учинили веома срећним и позитивним. Хвала свима на подршци и видимо се ускоро“, закључио је у својој поруци велики шампион белог спорта Рафаел Надал.
Арина Сабаленка и Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
СПОРТ
Белорускиња и рођена Московљанка у финалу турнира у Аустралији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала