Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Имамо велике жеље, кључно је питање шта су наши циљеви

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић честитао је свим верницима Божић и пожелео добро здравље свим грађанима Србије.
„Волео бих када би људи желели да чују оно о чему бих говорио. Није баш лака прича, за Божић, али кажу да кад овако почнеш нову годину, можеш да очекујеш добре резултате. Ми имамо велике жеље, то није питање личног односа, то је питање: "А шта је то што ми у ствари хоћемо са својом земљом?", рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

„Много је година прошло, у демократским земљама је готово немогуће да не изгубите готово све, од популарности у народу... Међутим, за мене је кључно питање шта су то наши циљеви, шта је то што ми желимо од себе и своје земље? Знамо ли ми то? Ми грађани Србије, а и ми Срби, морамо себе да питамо шта је то што желимо од себе и што хоћемо од своје државе. Како хоћемо да земља изгледа? Можемо ли то да урадимо? Можемо ли то да урадимо са ентузијазмом или да кукамо", упитао је Вучић.

„Имамо мање уређених вртића, домова здравља, путева, пруга, зато што ћемо да се правимо наивним и кажемо "нема то везе са нама, нека се држава сналази", хоћемо то да мењамо или да ћутимо? Шта су нам то национални циљеви, шта су нам то државни? Осим оног што знамо да нећемо, да признамо независно Косово“, рекао је Вучић.
Он је истакао да је видео да неки чланови Владе нису разумели шта је то што жели.
„Понекад су нам снови различити. Рекао сам шта је то око чега можемо да се сложимо. Око Косова никад нећемо да се сагласимо. Можемо себе да лажемо да смо сагласни по том питању, наравно да нисмо. Наравно да један део мисли "предајте Косово живећемо боље", само што то неће да кажу, а други кажу "браните Косово". То је камен спотицања унутар земље, а да не причамо о притисцима споља, док људи мисле да је то "песма", онако успут изговорите неку реч, а не питају вас јесте ли избегли санкције. Које је то питање по ком ми можемо да се усагласимо? Је л' то питање уласка у ЕУ? Онда ће неко да нам постави питање "Европа тражи да признамо независно Косово", да, тражи, најмоћнија сила Уније то тражи суштински. Шта је то око чега можемо да се сагласимо? Онда сам дошао до тога да се додворавамо лажним елитистичким круговима, не него сам сео и решио да нам буду што бољи резултати и у томе сам успео. Сада морамо да нађемо нови циљ око којег ћемо да се усагласимо, зато сам рекао ЕКСПО 2027 је наш циљ, који мора да развије нашу земљу у сваком сегменту“, казао је Вучић.
Дрон, Русија - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
СРБИЈА
Вучић: Почињемо да производимо дрон камиказу; Србија је тенковска велесила
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала