- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бразил има селектора: Чекали Анчелотија, надали се Мурињу, па изабрали „домаћина“

© AFP 2023 / RODRIGO BUENDIAДоривал Жуниор
Доривал Жуниор  - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
Пратите нас
Петоструки првак света Бразил коначно је изабрао новог селектора! Лицитирало се бројним именима откада је смењен Фернандо Диниз, међу којима су најзвучнија Карло Анчелоти и Жозе Мурињо, али је дошло до заокрета и избор је пао на домаћег стручњака и чини се, далеко јефтинију варијанту Доривала Жуниора.
Реч је о 61-годишњем Бразилцу који је у каријери водио чак 20 клубова, а највећи успех направио је пре 14 месеци са Фламенгом са којим је освојио Копа Либертадорес и Куп Бразила 2022. године.
Водио је Доривал практично све бразилске великане, од Фламенга преко Сантоса до Васка, Крузеира, Интернасионала, Палмеираса, Крузеира...
На клупу Бразила стиже из Сао Паула, након што је саопштио челницима клуба да је прихватио позив националног тима, али тек након што је добио чврсте гаранције да неће у наредним недељама бити смењен шта год да се буде дешавало на политичкој сцени у Бразилу, где су у току превирања. Према писању бразилских медија уговор је потписан до 2026. године за кад је заказан наредни Мундијал.
Бразил је, чини се, одиграо на најефтинију варијанту, с обзиром на то да ће за новог селектора платити Сао Паулу свега 400.000 долара на име обештећења, док је јасно да би Реал Мадриду за Карла Анчелотија, или Роми за Жозеа Муриња, цифра минимум била седмоцифрена, ако не и осмоцифрена.
Подсетимо, пре Доривала Жуниора на клупи увек „врућој“ и стрмој клупи Бразила седео је Фернандо Диниз, који је смењен због лоших резултата у квалификацијама за Мундијал 2026. године. Смењен је после само 184 дана, а пресудио му је само један освојен бод из претходна четири квалификациона меча.
„Селесао“ је на неприхваљивој шестој позицији након шест одиграних кола са свега седам бодова, а поражени су чак и у Бразилу од Аргентине минималним резултатом, што је разбеснело тамошњу јавност која живи за фудбал.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
СПОРТ
Стефан је изабрао Шпанију, али је тужну поруку послао на српском у специјалном дресу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала