- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лидер ДНР: Ослободићемо Одесу и Николајев

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаЗаставе Доњецке Народне Републике
Заставе Доњецке Народне Републике - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
Пратите нас
Грешку да Одеса и Николајев припадну Украјини треба исправити, ове руске градове треба ослободити, изјавио је Спутњику лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.
„Одеса је град који је основала Катарина Велика 1794. године. На њен захтев се појавио тај град. Да ли је то руски град? Наравно да је руски“, рекао је он.
Пушилин је подсетио да су територије Николајевске области добијене током руско-турских ратова од Кримског каната, бившег вазала Османског царства.
Према речима лидера ДНР-а, председник Русије Владимир Путин је о томе већ говорио.
„Ако су раније направљене грешке, ако то признамо, ако то видимо, онда би ти градови требали бити ослобођени, то је моје дубоко уверење“, додао је Пушилин.
Крајем децембра је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев назвао Одесу, Дњепропетровск, Харков, Николајев и Кијев руским градовима, као и многе друге који су привремено окупирани.
„Сви су они још увек маркирани жуто-плавом бојом на картама и таблетима“, рекао је он одговарајући на питање да ли су могући преговори 2024. године због исцрпљивања залиха и због тога што колективни Запад гура Украјину на преговоре.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала