- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Официр Црноморске флоте испричао како уништавају украјинска беспилотна пловила /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЦрноморска флота и Каспијска флотила учествују у стратешким командно-штабним војним вежбама „Кавказ 2016“
Црноморска флота и Каспијска флотила учествују у стратешким командно-штабним војним вежбама „Кавказ 2016“ - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
Пратите нас
Бродови Црноморске флоте су уништили непријатељске дронове и чамце без посаде у Црном мору, а главни морски путеви су и дању и ноћу под заштитом, изјавио је официр Црноморске флоте.
Војници су извршили артиљеријски напад на циљ брзином до 120 хитаца у минути. Објекат који је био претња за руски брод је онеспособљен за 30 секунди пре него што је успео да се приближи и нападне брод.
Он је навео да су недавни напад морских беспилотних летелица-камиказа током ноћи дуже одбијали, јер су тада дронови покушали да нападну брод у групи.
„Били смо на отвореном мору током ноћи. Видљивост није била добра. Открили смо чамце и уништили три. Они су маневрисали према нама и од нас и затим опет према нама. Покушали су да нас нападну, али смо их спречили артиљериским средствима“, рекао је оофицир Црноморске флоте.
То је идеално оружје за уништавање циљева малих размера, уверен је командант борбене јединице, јер имају велике могућности у маневрисању. Међутим, против тих чамаца постоје и друга ефикасна средства која моментално реагују.
Истакао је да је познато да Украјина припрема терористички напад на обале Крима и у руским територијалним водама и додао да украјинска војска шаље чамце-камиказе. Нагласио је да Црноморска флота пресреће те објекте и уништава.
Док ти дронови пливају према Криму они угрожавају цивилну пловидбу, а основне морске путеве чувају бродови Црноморске флоте. Морнари се придржавају правила да се такви дронови-камиказе уништавају даље од руских обала, закључио је официр Црноморске флоте.
Шта чека Украјину у наредним месецима погледајте у емисији „Пророк“:
Ловац Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2024
Специјална операција у Украјини
Немачки пуковник открио како ће Русија уништити „наду“ украјинске војске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала