- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија поражена у осмини финала Европског првенства

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатерполо
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
Пратите нас
Женска ватерполо репрезентација Србје поражена је у осмини финала Европског првенства у Ајндховену од репрезентације Хрватске резултатом 11:8 (2:3, 2:3, 1:2, 1:5).
После три фантастичне победе у групи, женска ватерполо репрезентација Србије имала је тежак задатак у осмини финала иако је деловало да имају контролу током првог полувремена у сусрету са Хрватицама.
Офанзива је функционисала одлично у српском тиму током две деонице и Србије је после 16 минута игре водила 6:4. Увећале су Српкиње предност на три гола предности у трећој деоници, али тада се буде Хрватице.
Јако лошу деоницу одиграле су Српкиње, нису користиле играча више и много су грешиле у одбрану чиме су у потпуности дозволиле противницама да се врате у игру.
Србија је до четврте деонице имала седам реализованих од 22 упућена шута, а Травар је уписала шест одбрана.
Два пута од укупних осам искористиле су Српкиње играчицу више и то је био велики проблем.
Последњу деоницу отворила је Бутић голом за Хрватску који је донео изједначење, а потом су наставиле серију и погодиле за потпуни преокрет.
Коначно је у важном тренутку Ана Милићевић, најбољи шутер Србије, постигла осми гол, међутим спектакуларним голом Хрватска је поново повел на мање од два минута пре краја меча.
Повећале су предност и на два гола предности и тада је већ постало јасно да ће Српкиње завршити Европско првенство у осмини финала, а крај је био дефинитиван када су Хрватице дале гол из петерца.
Бранислав Митровић, Србија, ватерполо - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
СПОРТ
Делфини откључали „гвоздену одбрану“ Немачке и стигли до новог тријумфа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала