- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички министар одбране болује од рака

© AP Photo / Shakh AivazovМинистар одбране САД Лојд Остин
Министар одбране САД Лојд Остин - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2024
Пратите нас
Амерички министар одбране Лојд Остин болује од рака простате, саопштио је данас Национални војни медицински центар Волтер Рид, неколико дана након што је објављено да је хоспитализован.
Како се наводи, он је 22. децембра подвргнут минимално инвазивној хируршкој процедури, након што му је откривен рак простате, преноси Си-Ен-Ен.
У саопштењу се додаје да је рак откривен почетком децембра.
„Био је под општом анестезијом током процедуре. Остин се без проблема опоравио од операције и вратио кући следећег јутра. Рак простате му је рано откривен, а прогнозе су одличне“, истакли су из војног медицинског центра.
Остин (70) примљен је 1. јануара у Национални војни медицински центар Волтер Рид, међутим вест о томе објављена је тек неколико дана касније.
О његовој хоспитализацији нису били обавештени чланови Конгреса, високи званичници, председник Џозеф Бајден, па чак ни његова заменица Кетлин Хикс која је преузела функцију министра док се Остин налази у болници, објавили су раније амерички медији.
Остин је, у међувремену, објавио саопштење у којем је похвалио особље Националног војног медицинског центра Волтер Рид за негу коју је добио и навео да се радује повратку у Пентагон.Он је преузео одговорност за то што није обавестио колеге и јавност о здравственом стању, додавши да ће у будућности бити бољи.
Амерички министар одбране Лојд Остин - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
СВЕТ
Амерички званичници данима нису знали да је министар одбране хоспитализован
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала