- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши бугарски министар о миграционој политици ЕУ: Зашто ми да плаћамо за похлепу европских елита?

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Политика Запада довела је до тога да је прилив нелегалних миграната у Европу постао огроман, изјавио је бивши бугарски министар одбране Красимир Каракачанов, оштро критикујући захтеве Европске уније поводом избеглица. Он је додао и да мале државе ЕУ апсолутно нису обавезне да се сагласе са миграционом политиком земаља попут Француске и Немачке.
У складу са условима ЕУ, Софија је сасвим недавно успела да оствари делимичан Шенген (укидају се контрола на мору и у ваздуху), иако ће укидање копнене контроле бити могуће тек ако се земља обавеже да прими назад избеглице које су биле регистроване у Бугарској, али су отишле даље у друге земље ЕУ.

„Европљани су својом апсурдном, рекао бих, злочиначком политиком према свим европским грађанима, не само становницима Бугарске, увукли Европу у огроман број сукоба у свету, те неће моћи да се из њих извуку у скорије време. Извините, али зашто ми морамо бити солидарни са, рецимо, Француском или Немачком по питању илегалних миграната“, упитао је Каракачанов у емисији на ТВ „Евроком“.

Он је нагласио да Бугарска нема везе са деловањем Запада у Африци, услед чега су многе земље уништене, а њихови становници су похрлили ка Европи покушавајући да побољшају своје животе.
Према његовим речима, „арапско пролеће“ и после 12 година још увек бесни, а између Израела и Хамаса види се ескалација сукоба.

„Нисмо ми окупирали Авганистан у циљу демократизације и нисмо ми одатле срамотно побегли. Зар то Бугари, Чеси или Румуни, или грађани Источне Европе иду да пљачкају црни континент? Јесмо ли ми ти који црпимо њихове природне ресурсе? Да ли смо ми претворили овај континент, говорим и о Блиском истоку и о Африци, који су богати природним ресурсима, у земље које умиру од глади? Не, то нисмо били ми. Онда, питам, због чега бисмо ми плаћали за похлепу европских елита? И, да ли сам ја или је бивши или актуелни актуелни председник Бугарске позвао у Европу илегалне мигранте? Зар то није била госпођа (Ангела) Меркел, некадашња канцеларка Немачке?“, закључио је Каракачанов.

Спрема ли се нови хаос у Аргентини погледајте у емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала