- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хути извели масивни напад ракетама и дроновима на амерички брод

© AFP 2023 / Mohammed HuwaisВоенные-хуситы в столице Йемена Сане. Архивное фото
Военные-хуситы в столице Йемена Сане. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Јеменски Хути, из покрета Ансар Алах, извели су напад ракетама и дроновима на амерички брод у Црвеном мору који је повезан са Израелом, саопштио је представник покрета Јахја Сариа.
„Поморске снаге, ракетне снаге и беспилотне летелице јеменских оружаних снага извеле су заједничку операцију са великим бројем дронова, балистичких и противбродских ракета. Гађан је амерички брод који је пружао подршку ционистичкој творевини (Држава Израел)“, рекао је представник Ансар Алаха телевизији Масира који контролишу Хути.
"Операција је била прелиминарни одговор на издајнички напад америчких непријатељских снага на наше поморске снаге. На све претње ћемо одговорити без оклевања и на одговарајући начин", додао је он.
Истиче да ће се наставити напади на израелске бродове, као и на оне који плове ка израелским лукама, све док се блокада Газе не прекине.
Раније је британски министар одбране Грант Шапс изјавио да су британске и америчке морнаричке снаге „одбиле до сада највећи напад јеменских Хута у Црвеном мору“.
Шапсова изјава уследила је неколико часова након што је Вашингтон објавио да су снаге две земље у уторак обориле 18 дронова и две ракете.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала