- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ким Џонг Ун: Нећу избегавати рат са Јужном Корејом

© Фото : KCNAЛидер КНДР Ким Чен Ын во время посещения военных заводов
Лидер КНДР Ким Чен Ын во время посещения военных заводов - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун назвао је Јужну Кореју највећим непријатељем Пјонгјанга, истакавши да „нема намеру да избегава рат“, јавила је корејска Централна новинска агенција.
„Ким Џонг Ун је приметио да је сада дошло историјско време када је потребно Републику Кореју окарактерисати као најнепријатељскију државу за Северну Кореју која се око 80 година сумануто држала љутог сукоба како би срушила нашу моћ и режим“, цитира агенција севернокорејског лидера.
Као што је Ким Џонг Ун приметио, Пјонгјанг би требало да да приоритет „јачању снага за самоодбрану и снага за одвраћање нуклеарног рата“.
Он је додао да Северна Кореја неће улазити у рат једнострано, али и да „не намерава да избегава рат“.
„Ако Република Кореја покуша да употреби оружане снаге против наше државе или угрози наш суверенитет и безбедност, ако се таква шанса укаже, онда нећемо оклевати да искористимо читав арсенал расположивих средстава и снага да потпуно уништимо Кореју“, рекао је Ким Џонг.
Раније је севернокорејски лидер на састанку са вишом командом Корејске народне армије позвао на повећање борбене готовости оружаних снага у контексту заоштравања ситуације на Корејском полуострву.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала