- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Месец дана притвора због напада на тинејџере у Вуковару, огласио се Пуповац

© AP Photo / Darko VojinovicВуковар
Вуковар - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Због напада на тинејџере у суботу увече у Вуковару, петорици ухапшених у одређен је притвор до 30 дана због, како наводе из суда, опасности од утицаја на сведоке и понављања кривичног дела.
Дан након напада ухапшен је 23-годишњак, а јуче још тројица младића, од 24, 22 и 20 година, који су како се сумња учествовали у пребијању шесторице малолетника и нанели им повреде.
Уз њих приведена је још једна особа од 20 година, за којег се сумња да је након извршења дела помогланападачима.
Тинејџери су нападнути у суботу 6. јануара. Родитељи малолетника који су претучени најавили су за суботу протест испред зграде Градске управе у Вуковару. Тврде да су њихова деца претучена до непрепознатљивости, а упутили су и отворено писмо са захтевима за кажњавање одговорних.
Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) и посланик у сабору Милорад Пуповац и Борис Милошевић подржали су протест родитеља претучених малолетника, јер, како су поручили, томе треба стати на крај.
Пуповац је на конференцији за новинаре истакао да насиље у Вуковару има своје политичке покровитеље.
„Вуковар је град разлика и различитих људи, по изговору језика, етничкој и верској припадности, по политичким опредељењима и навијачким страстима. И то је богатство, као и у сваком другом граду. То се нажалост претвара у поводе за насиље већ годинама и то насиље има своје политичке покровитеље, оне који подстичу политичко насиље и има толеранцију према насиљу уместо толеранције према разликама“, навео је Пуповац, пренео је РТС.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала