- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Арапи су платили и добили спектакл: Два продужетка, осам голова и меч без жутог картона

© AP Photo / StrАнтонио Ридигер и Џуд Белингем
Антонио Ридигер и Џуд Белингем - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Фудбалери Реал Мадрида савладали су Атлетико Мадридао у полуфиналу шпанског Суперкупа које се играло у Ријаду, после два продужетка резултатом 5:3. Пред сам меч одржан је минут ћутања за легендарног Франца Бекенбауера. Невероватна ситуација догађала се у тим тренуцима јер су стадионом одзвањали звиждуци док се одавала почаст фудбалском великану.
Фудбалски савез Шпаније добио је од Арапа 30 милиона како би се полуфинала и финале Суперкупа одиграли у Ријаду и већ су у првој утакмици добили прави спектакл. Оно што посебно треба истаћи је да за 122 минута фудбала није додељен ниједан жути картон.
Атлетико је повео већ у шестом минуту када је мрежу затресао Марио Херомосо, али је већ у 20. минуту изједначио Антонио Рудригер. Девет минута касније потпуно преокрет доноси Ферланд Менди који погађа за Реалових 2:1.
Три гола пало је за само 29 минута, али то није било све што су фудбалери два шпанска клуба имали да понуде за прво полувреме.
У 37. минуту Антоан Гризман погађа и доноси ново изједначење.
Ритам је опао у другом полувремену, деловало је да би могли да одлучују и продужеци, али у 78. минуту сјајно се снашао Алваро Мората који доноси предност Атлетико Мадриду. Али, није било готово!
Спектакл је приредио Реал у 85. минуту. Неколико фудбалера шутирало је ка голу Атлетика, Јан Облак сјајно је одбранио, али та лопта се упорно одбијала до фудбалера Реала, док на крају по њу није дошао Карвахал који је мајсторским голом донео ново изједначење.
Остало је нерешено до краја, ушло се у један продужетак, затим и у други који је водио ка пеналима, а онда у 116. минуту Хоселу дао гол за предност Реала од 4:3. У 122. минуту гол је остао празан,а Дијаз је погодио за коначних 5:3.
Велики спектакл био би још већи да се није догодила срамна ситуација пред почетак меча.
Пре неколико дана преминуо је чувени Франц Бекенбауер, легендарни немачки фудбалер, па су фудбалери Реала и Атлетика минутом ћутања одали почаст једном од највећих фудбалера свих времена.
За то време, гледаоци, већином Арапи су звиждали. Није јасно због чега су се одлучили на овај гест, али су дефинитивно бацили сенку на минут који је требало да буде посвећен Бекенбауеру.
Немања Гудељ, Севиља - Рома, финале Лиге Европе - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
СПОРТ
Гудељ оперисан – познато колика пауза чека српског репрезентативца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала