- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Жири НИН-ове награде саопштио ужи избор од 12 романа: Матијевић, Барна, Срдић...

© Sputnik / Лола ЂорђевићБиблиотека
Библиотека  - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Жири јубиларне 70. НИН-ове награде саопштио је данас ужи избор од 12 романа, са конкурса на који је пристигло 188 наслова.
Жири у саставу Милена Ђорђијевић, Жарка Свирчев, Виолета Стојменовић, Тамара Митровић и председник Горан Коруновић у ужи избор су уврстили романе "Година без прољећа" писца Аднана Репеше, "И онда опет, из почетка" Филипа Грујића и "Песму о три света" Владимира Пиштала.
У конкуренцији су и Стево Грабовац са "Послије забаве", Нађа Петровић и "Медузе живе заувек док их не ухвате", "Вила фазанка" Бојана Кривокапића, "Пакрац" Владана Матијевића, Марко Пишев са "Тајним сватом" и Дејан Огњановић са "Здушницама".
За НИН-ову награду конкуришу и Лаура Барна са романом "Скупљачима случајева", "Аутосекција" Срђана Срдића и Љубомир Кораћевић са "У земљи Фрање Јосифа".
"Најужи избор биће познат за седам дана, а 29. јануара, око поднева, биће саопштено име 70. добитнице или добитника НИН-ове награде", саопштио је часопис НИН.
Прошлогодишња добитница НИН-ове награде је Даница Вукићевић за роман "Унутрашње море", у издању Нојзаца.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала