- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган: Утицај Турске се простире од Балкана до Азије и Африке

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаМост преко Босфора у Истанбулу
Мост преко Босфора у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2024
Пратите нас
Сфера утицаја и интереса Турске излази ван њених граница - протеже се од Балкана до Азије и Африке, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.
"Желео бих да вас још једном подсетим да Турска није ограничена само на своје границе. Наш народ није одговоран само за оно што се дешава унутар ових граница. Сфера утицаја и одговорности Турске је веома широка. То је због наше историје и културе, наше вере. Милијарде људи гледају у нас на огромном подручју од Балкана до Кавказа, од центра Азије до њеног југа и истока, од северне Африке до њених централних региона“, цитира председника лист "Стар".
Ердоган тврди да „свака победа и успех Турске има одјек код људи у овим регионима“, а то је велика одговорност за републику. Он је јасно ставио до знања да ће Република Турска, која је прославила стогодишњицу 2023. године, наставити да активно ради у више праваца. То захтева надолазећи „век Турске“, како наводе власти у земљи.
Ердоган је борбу против неправде у контексту сукоба између Израела и Палестине назвао једним од најхитнијих задатака.
„У западном свету срећемо оне који величају и подржавају злочине Израела, који газе вредности које човека чине човеком. Наша дужност је да останемо на опрезу пред неправдом, неморалом и нехуманошћу непријатеља ислама и Турске", објаснио је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала