- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Бајден подржава конфискацију руске имовине

© AP Photo / J. David AkeАмеричке заставе испред зграде Конгреса на Капитолу
Америчке заставе испред зграде Конгреса на Капитолу - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2024
Пратите нас
Бела кућа ће подржати предлог закона који би омогућио конфискацију замрзнуте руске имовине и њено пребацивање у Украјину, пише Блумберг.
„Администрација (председника САД Џозефа Бајдена) „у принципу“ подржава предлог закона који би омогућио конфискацију средстава, наводи се у новембарском меморандуму Савета за националну безбедност (саветодавно тело председник САД) послатом Комитету Сената за спољне послове“, наводи се у тексту.
Напомиње се да је Џозеф Бајден одлучио да подржи идеју о конфискацији руске имовине, након што су републиканци блокирали издвајање додатне помоћи Кијеву у износу од 60 милијарди долара.
Сенатори су у јуну 2023. представили нацрт закона који омогућава конфискацију руске имовине и њен трансфер Украјини. Истовремено, Бела кућа жели да координира акције са другим земљама Г7 како би смањила ризик од подривања поверења у САД од стране страних инвеститора, пише Блумберг.
Раније ове недеље америчка агенција је, позивајући се на америчко министарку финансија Џенет Јелен, известила да Вашингтон још није донео одлуку о конфискацији имовине и да ли ће учествовати у изради могућих опција у оквиру Г7.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала