- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев: Пораст добровољаца у руским снагама приморао Кијев да започне принудну мобилизацију

© Sputnik / Alexey Maishev / Уђи у базу фотографијаРуски војници у зони специјалне војне операције
Руски војници у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2024
Пратите нас
Постављени задаци за попуну Оружаних снага Русије извршени су у потпуности и у предвиђеном року, изјавио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Он је додао и да је прошле године регрутовано више од 500 хиљада људи, од чега 420 хиљада војника по уговору, а остало су добровољци.
„Према подацима Министарства одбране, 2023. године више од 500 хиљада људи, односно пола милиона, регрутовано је у интересу заједничке групе снага. Од тога су 420 хиљада – грађани који су примљени у војну службу по уговору, а више од 80 хиљада грађана као добровољци. Бројке говоре саме за себе“, истакао је Медведев на састанку о питањима попуне Оружаних снага Русије војницима по уговору.
Према његовим речима, приметан пораст добровољаца у Оружаним снагама Русије приморао је Кијев да започне принудну мобилизацију.
„Судећи по пристиглим информацијама, толики број грађана који су добровољно устали у одбрану отаџбине оставио је на нашег непријатеља одговарајући утисак. Кијевски режим је, као што знате, хитно почео са ванредним мерама принудне мобилизације украјинских грађана“, подсетио је Медведев.
Он је напоменуо да су насилно мобилисани и Украјинци који се налазе у земљама Европске уније.
„Кијевски режим је хитно започео ванредне мере за принудну мобилизацију украјинских грађана, укључујући и у земљама Европске уније. Видећемо како ће се то завршити за њих, а ми ћемо наставити са нашим послом“, закључио је Медведев.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала