- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп се обратио суду, оптужио судију за пристрасност

© AP Photo / Seth WenigДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2024
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп оптужио је у изненадном обраћању на суђењу за превару у Њујорку, судију Артура Енгорона за пристрасност и изнео низ жестоких критика на његов рачун.
Трамп, коме је било забрањено да сам износи завршне аргументе у своју одбрану, ипак је искористио прилику да говори у суду на крају грађанске парнице, а према правилима имао је право да се у обраћању усредсреди на питања у вези са суђењем.
"Имамо ситуацију где сам ја невин. Прогони ме неко ко се кандидује за положај...Нисам урадио ништа погрешно. Требало би да ми плате...Ја сам преварен. Ја", рекао је бивши председник САД.
Затим је оптужио судију да га не слуша.
"Знам да вам је ово досадно", рекао је Трамп, преносе амерички медији.
Судија Артур Енгорон, који је претходно одбацио Трампов захтев да на суђењу сам изнесе завршне аргументе, првобитно је пустио бившег председника да говори скоро неометано, након чега га је прекинуо и прогласио паузу за ручак.
Трампу се суди по оптужници њујоршке тужитељке да је преувеличавао своје богатство у финансијским документима која је давао банкама, осигуравајућим компанијама и другима.
Главна тужитељка Њујорка Летиша Џејмс, демократа, жели да судија изрекне казну од 370 милиона долара и да Трампу забрани да послује са некретнинама у Њујорку. Трамп тврди да није урадио ништа незаконито, да није лагао о свом богаству и да је жртва политичког прогона.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала