- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Дочек Српске нове године у суботу на трговима градова широм Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовогодишњи ватромет на Кули Београд
Новогодишњи ватромет на Кули Београд - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
Пратите нас
Српска нова година ће и ове године бити дочекана на трговима многих градова у Србији, уз богат музички програм а понегде ће бити организован и ватромет.
У склопу низа културних и забавних активности које је Град Београд приредио својим грађанима и гостима током манифестације "Београдска зима 2023/24" у суботу ће бити организован и дочек Српске нове године на Тргу Републике са почетком у 21.30 часова.
Београђане и госте српске престонице очекује музички спектакл у коме ће наступити Саша Матић и Теа Таировић, саопштено је из Секретаријата за информисање Града Београда.
Мултимедијални шоу биће приређен на највишој згради у Србији и региону на Кули Београд у поноћ између 13. и 14. јануара на дочеку Српске нове године, најавили су организатори.
Непосредно пре поноћи, на Кули Београд ће бити емитована специјална новогодишња пројекција са националним симболима, праћена пиротехничким перформансом на небу изнад Саве.
Новогодишњи Гала концерт ансамбла Опере и Балета Народног позоришта у Београду биће одржан 13. и 14. јануара (19:30) на Великој сцени, саопштили су из националног театра.
Културна манифестација "Дочек" биће одржана у суботу увече на више различитих простора у Новом Саду уочи дочека Српске нове године са многим иностраним, регионалним и домаћим музичарима, саопштили су организатори.
Програм ће се одвијати у готово исто време на више од 40 локација по главном граду Војводине, што укључује 50 сати програма, више од 150 извођача, шаренолике музичке жанрове.
У Новом Саду ће наступати Ришар Галијано, ТБФ, Жисел Жоао, Браћа Теофиловићи, Кетрин Финч, Влатко Стефановски...
Крагујевчани, како је наведено на градском сајту, дочекују јулијанску Нову годину на Тргу Радомира Путника уз "Ван Гог" и "Мамурне људе" и ватромет у поноћ.
У организацији Дома омладине у 21 сат на Тргу Радомира Путника наступиће крагујевачки поп-рок бенд "Мамурни људи", док ће од 23 сата наступити група "Ван Гог" уз чије ће хитове Крагујевчани дочекати Српску нову годину.
Град Крагујевац припремио је поклон честитку од 100.000 динара и за бебу која буде прва рођена у Новој години по јулијанском календару.
У Руми програм почиње у 19 часова, први ће наступити румски бенд "Фреди Кругер", затим бенд "Епилог", а врхунац вечери биће у 22.30 када ће на бину изаћи Ивана Петерс и Ђорђе Давид.
Град Прокупље, у сарадњи са установама културе, и ове године организује традиционални дочек Православне нове године на Тргу Топличких рудара.
Програм у центру града почеће у 20.30 сати, када ће Ђ Луковски загревати публику, након тога ће наступити музичка група "Ин виво", а после ње певачица Маја Беровић, која ће публику забављати до поноћи, за када је, као и ранијих година, припремљен велики ватромет.
На градском тргу у Лесковцу сутра ће, уместо традиционалног вечерњег концерта, од 12 до 15 часова бити организована манифестација "Трг дечје радости – новогодишња чаролија".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала