- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Кијану Ривс долази у Србију: Са бендом "Догстар" свираће на Арсенал фесту у Крагујевцу

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Уђи у базу фотографијаКијану Ривс у Москви
Кијану Ривс у Москви - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
Пратите нас
Популарни холивудски глумац Кијану Ривс наступиће са својим бендом „Догстар“ на Арсенал фесту, који ће бити одржан од 27. до 29. јуна у простору Кнежевог арсенала у Крагујевцу, саопштила је дирекција овог музичког фестивала.
Успешан глумац, препознатљив и по својој непосредности, скромности и хуманости, крајем јуна ће се представити српској публици као музичар.
Кијану Ривс свира бас гитару у алтернативном бенду „Догстар“ из Лос Анђелеса, а поред њега у групи су певач и гитариста Брет Домроуз и бубњар Роберт Мејлхаус.
Бенд су основан 1991. године, а четири године касније напустио их је оригинални певач и гитариста Грег Милер, те је његову улогу преузео до тада пратећи вокал Домроуз.
Објавили су албуме „Our Little Visionary“ (1996) и „Happy Ending" (2000). направилу су паузу дугу две деценије и прошле године се вратили објавивши трећи албум „Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees“.
Кијану Ривс је у првој фази рада бенда био холивудска звезда у успону, а сада му се враћа као један од највећих светских глумаца.
Тих година био је популаран захваљујући улогама у филмовима „Мој приватни Ајдахо“ Гаса ван Санта, „Дракула“ Френсиса Форда Кополе, „Много буке ни око чега“ Кенета Бране, „Млада крв“ и „Злочин на таласима“ Кетрин Бигелоу, „Брзина“ Јана де Бона, „Авантуре Била и Теда“, а и касније га је прославио серијал „Матрикс“ браће Варчовски.
У последњем периоду публика га је гледала у акционом серијалу „Џон Вик“ и четвртом наставку „Матрикса“ 2022, који није достигао очекивани успех.
Поводом повратка рок бенда „Догстар“ на музичку сцену, Кијану Ривс је рекао да је о томе већ дуже време размишљао:
„Недостајало ми је наше заједничко стварање песама, концерти. Сва тројица смо рекли – 'Радићемо ово, хајде да снимамо албум'.За мене је 'Догстар' страст којој сам се са одушевљењем вратио после свих ових година“.
Четрнаесто издање Арсенал феста окупиће на три бине 60 извођача из Србије, региона и света.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала