- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта се дешава око младог Србина: „Ситуација је збуњујућа“

© AP Photo / Andrew MedichiniЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
Пратите нас
Директор Удинезеа Федерико Балцарети рекао је да је ситуација у вези трансфера фудбалера Лазара Самарџића збуњујућа.
Он је истакао да има заинтересованих клубова, али да играч мора да буде концентрисан на своје обавезе.
„Приоритет Удинезеа је да момак остане миран колико је могуће и да га заштити од гласина. Желимо да овде буде концентрисан 100 одсто. Ту је и паралелни процес за клуб. Као што смо летос рекли, има великог интересовања за фудбалера, пошто је показао таленат и природно је да буду заинтересовани“, рекао је Балцарети, пренели су италијански медији.
Очекује се да ће 21-годишњи Самарџић у јануарском прелазном року напустити Удинезе за најмање 25 милиона евра. У медијима су се појавили наводи да је Наполи постигао договор са Удинезеом, али да је у исто време Јувентус директно контактирао оца фудбалера да се договоре око личних услова.
„Морам да кажем да ништа није неминовно. Желимо да се концентрише на припрему за утакмицу овог викенда. Таква је ситуација у овом тренутку. Постоји интересовање, сви клубови који су поменути у медијима су нас конктактирали у вези са информацијама о фудбалеру, али ништа није неминовно“, навео је директор Удинезеа.
„Имамо много играча који су исто тако јаки и привлачни другим клубовима и наш посао је да осигурамо да будемо спремни за све што се деси“, додао је он.
Спорт Медијасет пренео је да и Брајтон прати Самарџића, али је Спортиталија пренео да се ради само магловитом интересу, а не конкретном.
Самарџић је у летњем прелазном року био на корак од преласка у Интер, али је трансфер пропао јер није успео да се договори о личним условима и провизијама.
Самарџић је рођен у Берлину, омладинску каријеру провео је у Немачкој и Херти, у којој је почео професионалну каријеру. У сезони 2020/2021 играо је за Лајпциг одакле је прешао у Удинезе, за који је одиграо 80 утакмица и постигао девет голова.
Играо је за младу репрезентацију Немачке, а прошле године дебитовао је за А репрезентацију Србије и одиграо пет утакмица.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала