- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Новогодишњи гала концерт ансамбла Опере и Балета Народног позоришта

© Sputnik / Лола ЂорђевићПремијерно извођење представе „Гусар" у Народном позоришту
Премијерно извођење представе „Гусар у Народном позоришту - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
Пратите нас
Новогодишњи гала концерт ансамбла Опере и Балета Народног позоришта у Београду биће одржан 13. и 14. јануара на Великој сцени.
Више од три деценије, од 1993. године, Народно позориште у том периоду традиционално организује дочек Нове године по јулијанском календару уз специјално припремљен музички репертоар, обојен романтичном и свечарском атмосфером, коју ће ове године, први пут, својим учешћем обогатити и ансамбл Балета.
Публика ће бити у прилици да ужива у веома богатом, садржајном и брижљиво одабраном вишечасовном програму који ће обе зимске вечери претворити у незаборавну новогодишњу симфонију, најављује национални театар.
На репертоару ће се наћи неки од најлепших дуета и хорских извођења из опера „Риголето“, „Бал под маскама“, „Норма“, „Кармен“, „Дон Карлос“, „Набуко“, „Коштана“, „Травијата“,“Манон Леско“ и “Kнез Игор“ као и одломци из популарних балетских представа „Крцко Орашчић“, „Гусар/Le Corsaire“, „Краљица Марго“ и „Лабудово језеро“.
Програмом, у режији Марија Павла дел Монака, дириговаће Александар Којић, Ђорђе Павловић и Ђорђе Станковић.
Избор сценографије урадила је Јасна Сарамандић, а избор костима Катарина Грчић Николи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала