- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрватски министар одбране отказао састанак са црногорским колегом – разлог „Морињ“ и „Јадран“

© Фото : Уступљено СпутњикуМештани Мориња противе се постављању спомен плоче на локацији на којој је некад био логор
Мештани Мориња противе се постављању спомен плоче на локацији на којој је некад био логор - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2024
Пратите нас
Хрватски министар одбране Иван Анушић изјавио је да је отказао за данас планирани састанак са црногорским колегом Драганом Краповићем због тога што, како каже, ставови које је Краповић изнео у медијима у вези са спомен плочом у Морињу и власништвом над бродом „Јадран“ у потпуности одударају од ставова Хрватске и не остављају простор за разговор.
Анушић тврди на Фејсбуку* да ставови које је Краповић изнео протеклих дана не одговарају историјским чињеницама.
Краповић је изјавио да не жели да улази у разлоге због којих је састанак отказан и рекао да је спреман да се ускоро састане са Анушићем.
Анушић данас борави у Црној Гори где се одржава прослава Дана хрватског народа, пренела је Хина. Требало је да се састане са Краповићем, али је састанак отказан.
Подгорички радио „Антена М“ јавио је да је Краповић недавно рекао да је направљена грешка када је постављена плоча у некадашњем логору Морињ и да натпис, на којем, између осталог, пише да су догађања у том логору „последице великосрпске агресије“, не одговара чињеницама.
Краповић је навео да оно што се догодило у логору Морињ није последица великосрпске агресије, него рата у бившој Југославији и да би због тога плочу требало заменити, пренео је Танјуг.
Краповић је у интервјуу за „Вијести“ рекао да црногорска влада није спремна да преговара о власништву над школским бродом „Јадран“ и да Хрватска нема право да га тражи.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала