- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Виландер увео „нову категорију“ – због Надала

© AP Photo / Michel SpinglerМатс Виландер
Матс Виландер  - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2024
Пратите нас
Некадашњи шведски тенисер Матс Виландер изјавио је да је Шпанац Рафаел Надал можда најбитнији играч у историји овог спорта.
Виландер је тиме увео нову категорију рангирања пошто је већ одавно јасно да Надал не може да буде најбољи икада јер је то Новак Ђоковић.
Надал је пре четири дана саопштио да због повреде неће играти на Аустралијан опену. Шпанац се вратио на терен прошле недеље после скоро годину дана паузе на турниру у Бризбејну где је елиминисан у четвртфиналу од Џордана Томпсона.
Надал је у каријери освојио 22 гренд слем титуле, а ова сезона би могла да буде последња у каријери шпанског тенисера.
Виландер је подсетио да је швајцарски тенисер Роџер Федерер завршио играчку каријеру на Род Лејвер купу 2022. године у Лондону у дублу са Надалом.
"Желим да Надал добије шансу да се опрости од тениса на начин на који он то жели. Нисам сигуран како би тај опроштај требало да изгледа. А повреде заиста нису тренутно фер према њему. Било би лепо да га видимо здравог на Ролан Гаросу. Можда да одигра макар још једном, а можда и победи на неколико мечева, а онда да изгуби од неког великог играча, рецимо Новака Ђоковића. Надамо се чудима, а она су ретка у тениском спорту", рекао је Виландер.
Он је рекао да је пратио наступ Надала прошле недеље на АТП турниру у Бризбејну.
"Надал је играо бриљантно и са много страсти. Видео сам Надала који се зноји док у Бризбејну пропушта меч лопте против Томпсона. То је нешто што ћу да памтим, не вест да због повреде одустаје од Аустралијан опена. Једноставно, он је један од највећих играча у историји, а можда и најбитнији играч, професионалац у историји тениса", закључио је Виландер.
Аустралијан опен је на програму од 14. до 28. јануара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала