- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Много тога ми је пролазило кроз главу

© AP Photo / Andy WongНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2024
Пратите нас
Четири сата и један минут трајао је меч првог кола Аустралијан опена између Новака Ђоковића и хрватског тинејџера Дина Прижмића. Дупло старији Новак имао је само речи хвале на рачун момка из Сплита.
Новак Ђоковић одиграо је најдужи меч икада на једном гренд слем турниру када је у питању прво коло, и био је то јасан знак да Хрват Дино Прижмић поседује квалитет за велике ствари.
Његово прво појављивање на велиој позорници одушевило је чак и највећег у историји белог спорта, који није остао равнодушан на све приказано на старту турнира у Мелбурну, где јури 11. титулу, а укупно 25. гренд слем трофеј.
„Дино је заиста играо сјајно. Посебно у другом и трећем сету, чак и у четвртом када је успео да наниже три гема после мог вођства 4:0. Показао је менталну и физичку снагу. Много тога ми је пролазило кроз главу. И заиста имам само комплименте на рачун његове игре, од тренутка када је изашао на терен до његовог напуштања. Користио је максимално сваку прилику, с бобзиром на то да он има само 18 година и да је први пут на једном великом турниру.Мислим да ће сасвим сигурно урадити многе велике ствари и да ћемо у будућности чути много тога лепог о њему“, биле су прве Новакове речи после тријумфа.
Ђоковић ће сада имати времена за одмор, како се прво коло Аустралијан опена игра чак три дана, тако ће српски и светски ас на терен, највероватније тек у среду.
На питање двоструког освајача Аустралијан опена Џима Куријера који је водио програм на „Род Лејвер арени“, како коментарише своју игру и да ли је све у реду с повредом руке, Новак је одговорио:
„За неког ко има 36 година, прилично сам добро сервирао. Трудио сам се у појединим моментима да уживам у мечу. Било је ту свакаквих различитих ствари, због тога честитам још једном њему како се борио. Физички је био напоран меч. Било је и клизаво на терену. Имао сам неке добре моменте, свестан сам тога да сам могао да играм и боље и агресивније. Бићу у прилици да се полако припремам за следећи меч“.
Новак се на крају звахвалио и великом шампиону Андреу Агасију који је био у првим редовима, и чије присуство га је мотивисало.
„Хвала ти Андре, твоје присуство овде је заиста изузетно,. Хвала ти пуно, инсприсао си ме твојим присуством овде, помогао ми да победим. Хвала вам свима“, закључио је Новак разговор са Џимом Куријером, двоструким освајачем Аустралијан опена.
*Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2024
СПОРТ
Новак се мучио, па „разоружао“ тинејџера из Хрватске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала