- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нови руски радар „падљот-К1“ не пропушта ни муву у лету

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаРадар „падљот-К1“
Радар „падљот-К1“  - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2024
Пратите нас
Најновији руски радар „падљот-К1“ не пропушта ни циљеве који ниско лете, а током специјалне војне операције је показао своју ефикасност.
Како пише лист „Војни стандард“, ако су се раније, када су се штитили од циљева који ниско лете, оријентисали на авионе, хеликоптере и крстареће ракете, сада им озбиљну претњу представљају и беспилотне летелице. Не само да се приближавају објектима на малим висинама, већ су и малих димензија па их је тешко открити.
То је разлог што је започета производња нових радара који могу да открију циљеве малих димензија који лете на малим висинама, али на великој удаљености. Концерн „Алмаз Антеј“ је 2015. године почео серијску производњу за војску радара 48ЈА6-К1 „падљот-К1“.
Покретни трикоординатни радар ради у аутоматском режиму и може да открије разне аеродинамичке циљеве на удаљености до 300 километара.
„Падљот-К1“ одређује координате циљева, коме припадају, снима и прати и у он-лајн режиму преноси податке у командне системе и директно ракетним системима противваздухопловне одбране. Што се раније уочи приближавање циљева онда ће бити више времена за припрему и већа је вероватноћа да ће бити успешно уништени. Време за које је систем спреман да се активира је 20 минута, а радар је спреман да почне да ради након три минута.
Погледајте и:
Радарски системи „Вороњеж М“ - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
Специјална операција у Украјини
Бивши амерички обавештајац: Русија „искључила“ моћно америчко оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала