- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руси донели Србији две медаље

© Фото : Рвачки савез СрбијеАлександар Комаров
Александар Комаров - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
Пратите нас
Рвачка репрезентација Србије освојила је укупно три медаље на првом овосезонском Ранкинг турниру, који је одржан у Загребу. До сребрног одличја стигла је Фани Нађ у конкуренцији дама, док су до бронзаних медаља стигли Георги Тибилов и Александар Комаров у мушкој конкуренцији.
Од осталих наших такмичара Себастијан Нађ био је пети, Али Арсалан је заустављен у четвртфиналу, док су у првом колу поражени Лука Катић, Марио Вуковић, Борис Петрушић и Алекса Илић.
Ово је Комарову, освајачу бронзе, прво такмичење на којем игра за репрезентацију Србије јер је из Русије за чију је репрезентацију и играо, али је крај прошле године добио дозволу да се бори под српском заставом у категорији до 87 килограма.
Док је Комаров сада дебитовао за Србију у репрезентацији је од прошле године Тибилов који је већ на Европском првенству показао мајстоство када је стигао до бронзе у категорији до 60 килограма.
„Веома сам задовољан учинком. Освојене су медаље у конкуренцији 700 рвача из 50 земаља. О значају ових резултата говори и податак да смо на овом турниру наступили без Виктора и Матеа Немеша, а никада раније ранкинг турнир није био са оволиким бројем учесника“, сумирао је утиске из Загреба селектор рвачке репрезентације Србије Милорад Докманац.
Селектор је напоменуо да нико није био под притиском због освајања одличја већ је турнир у Загребу требало да послужи као припрема за Европско првенство које почиње 12. Фебруара у Букурешту.
"Изузетно висок ниво рвања су показали Комаров и Тибилов, али морам да нагласим да нико од бораца није био под притиском освајања одличја. Ово је била прва провера после изузетно напорних базичних припрема и основна жеља нам је била да сагледамо тренутну форму. Добри су били Али Арсалан и Себастијан Нађ, а Петрушић, Вуковић, Катић и Илић су веома млади за овакву конкуренцију. Још немају довољно искуства, али њихово време тек долази", закључио је Докманац.
Рели Будимпешта - Сијера Леоне - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
СПОРТ
Српска посада за афричку децу – 9.000 километара у 22 године старом комбију кроз песак и Сахару
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала