- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарска припрема инфраструктуру за распоређивање око 5.000 војника НАТО-а

© AP Photo / Franc ZhurdaОтварање команде за специјалне операције САД у Албанији
Отварање команде за специјалне операције САД у Албанији - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
Пратите нас
На бугарској територији биће изграђени инфраструктурни објекти за смештај око 5.000 војника НАТО-а, изјавио је бугарски министар одбране Тодор Тагарев у интервјуу телевизији BTV.
"Током моје посете Сједињеним Државама разговарало се о могућности обезбеђивања неопходне инфраструктуре за размештање мултинационалне борбене групе НАТО-а на нашој територији. САД су спремне да помогну да се за финансирање искористе различити међународни фондови. Постоји план да се бројност борбене групе НАТО на источном крилу повећа на ниво бригаде - до око 5 хиљада војника. У овом тренутку нема јасног плана, али смо спремни да обезбедимо све што је потребно на време“, рекао је министар.
Тагарев је појаснио да неопходна инфраструктура укључује не само места за смештај савезника, већ и многе друге објекте.
"Инфраструктура подразумева путеве и железничке пруге које су способне да обезбеде брзо размештање савезничких трупа на нашој територији. То су цевоводи и складишта горива. То значи и места за смештај војног особља“, рекао је он.
Раније је саопштено да ће изградња војног кампа који желе да изграде у Бугарској за смештај мултинационалне борбене групе НАТО коштати више од 100 милиона лева (више од 50 милиона евра), а база би требало да буде готова до 2025. године.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала