Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Епархија: Теодосије упознао Виолу Фон Крамон са проблемима СПЦ и Срба на КиМ

© Sputnik / Дејан СимићМанастир Грачаница
Манастир Грачаница - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
Пратите нас
Епископ рашко-призренски Теодосије је током састанка у манастиру Грачаница упознао посланика ЕП и известиоца за тзв. Косово Виолу фон Крамон са проблемима са којима се суочава Српска православна црква и српски народ на КиМ, саопштила је Епархија рашко-призренска.
Током боравка у манастиру у недељу, епископ је Виолу Фон Крамон упознао и са историјом СПЦ на тим просторима, као и са историјом манастира Грачанице, који се налази на листи Унескове светске културне баштине, наведено је у саопштењу.
Подсетимо, Виола фон Крамон је, током посете манастиру Грачаница, изјавила да покушаји власти у Приштини да српске православне цркве прогласе католичким не могу да успеју и позвала их на разум и рационализам.
Она је истакла да постоје сви докази који су потребни и који показују шта припада Српској православној цркви и поручила онима који покушавају да прекрајају историју да у томе неће имати много успеха.
Виола фон Крамон се, након подношења извештаја Европском парламенту, а пред истек мандата, налази у посети Косову и Метохији, а у Приштини се састала са представницима привремених институција.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала