- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан бојажљиво почео – а онда после преокрета срушио Цибону

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаши Партизана
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана савладали су екипу Цибоне у 16. колу АБА лиге резултатом 87:74 (20:25, 20:13, 21:13, 26:23).
Као да су кошаркаши Партизан преписали почетак утакмице са Макабијем на меч са Цибоном. Домаћи тим на старту је деловао агресивније и боље, па је тако Цедевита имала врло рано плус 12.
Црно-бели изгубили су у првох десет минута три лопте, а посебне проблеме правио је Александар Аранитовић, бивши кошаркаш Партизана, који је за кратко време уписао седам поена и четири асистенције.
Међутим, већ на почетку друге деонице Партизан је успео да преокрене резултат и преузме контролу бољим шутом из игре, као и дефанзивним скоком.
У трећој четвртини црно-бели стигли су до двоцифрене предности од 12 поена, а одличну секвенцу одиграо је Данило Анђушић.
Кошаркаши Партизана наставили су да увећавају предност која је достигла и 14 поена разлике, али уследила је серија Цибоне од десет поена. Стопио је домаћи тим разлику на четири поена на шест минута до краја утакмице.
Прекинуо је ту серију Огњен Јарамаз са линије пенала, а затим је важну тројку убацио Бруно Кабокло. Бразилац је доминирао у завршници, вратио је Партизану двоцифрену предност и био је најбољи појединац црно-белих са 18 поена, два скока и асистенцијом, док га је Анђушић пратио са само једним поеном мање, четири скока и три асистенције.
По десет поена имали су Балша Копривица, Јарамаз и Зек Ледеј, док је у тиму Цибоне најефикаснији био Арантиновић са 17 поена, три скока и чак осам асистенција.
Лука Вилдоза - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
СПОРТ
Луку ће скупо коштати долазак у Звезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала