- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски експерт: Може бити само један сценарио - пораз кијевског режима

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Уђи у базу фотографијаРакетни систем "Град" у зони специјалне војне операције
Ракетни систем Град у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
Пратите нас
Бивши врховни командант здружених снага НАТО за Европу, генерал Филип Бридлав, рекао је да постоје три могућа сценарија за сукоб у Украјини, у два би победила Русија.
„Ако не предузмемо ништа од онога што радимо сада, Украјина ће на крају изгубити јер Русија има више људи и ресурса“, рекао је он.
Други сценарио ће се, према мишљењу генерала, остварити ако Запад одбије да финансира Украјину и довешће до „потпуног потчињавања Украјине Русији“. И само ако западне земље Украјини дају „све што јој треба“, кијевски режим би могао „победити“ у сукобу са Русијом. Истовремено, Бридлав није прецизирао о каквој победи и о каквој победи је реч.
„Може бити само један сценарио - пораз Украјине и кијевског режима“, каже руски војни аналитичар, уредник часописа Арсенал отаџбине Алексеј Леонков.
„Стратешки задатак демилитаризације и денацификације Украјине постављен је уочи почетка специјалне војне операције. Постоје и други задаци који би могли да осигурају националну безбедност Руске Федерације. Један од њих је завршен – стварање копненог коридора до Крима“, каже експерт.
„Један од циљева Русије био је да се разбије машина војне помоћи Украјини. Овај задатак је заправо завршен: мало је вероватно да ће Украјина добијати војну технику и наоружање у истом обиму као што је раније добијала. Истовремено, на линији раздвајања обављен је задатак максималног уништења свега што је тамо стигло. Неуспех контраофанзиве показао је да је и овај циљ постигнут. Следеће на реду је ослобађање окупираних територија ДНР и ЛНР, Херсонске и Запорошке области и других територија које Русија с правом сматра својим, будући да су тамо наши сународници који не желе да живе под украјинским нацистичким режимом. Сви ови задаци биће реализовани чим будемо спремни за то“, резимирао је аналитичар за портал "Аргументи и факти".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала