- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм „Анселм“ Вима Вендерса отвара ДОК #6 фестивал

© Фото : Уступљено СпутњикуФилм "Анселм" Вима Вендерса
Филм Анселм Вима Вендерса - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Шести међународни фестивал документарног филма ДОК #6 биће одржан од 1. до 4. фебруара у мтс Дворани, а на отварању ће бити приказан „Анселм“ Вима Вендерса.
У филму „Анселм“ Вим Вендерс ствара портрет Анселма Кифера, једног од најиновативнијих и најважнијих сликара и вајара нашег времена.
Сниман у 3Д техници и 6К резолуцији, филм пружа филмско искуство стваралаштва уметника који истражује људско постојање и цикличну природу историје, инспирисан књижевношћу, поезијом, филозофијом, науком, митологијом и религијом.
Током више од две године, Вендерс је пратио Киферов пут од родне Немачке до његовог тренутног дома у Француској, повезујући фазе његовог живота са кључним местима његове каријере која траје више од пет деценија.
ДОК фестивал настао је са идејом да публици понуди најновија остварења из области документарног филма.
Поред главног програма публици ће бити представљена и селекција дебитантских филмова „Ентер Док“ која је такмичарска селекција фестивала.
У оквиру овог програма биће додељене две награде - награда публике и награда жирија публике који је састављен од три љубитеља филма који ће гласати за најбољи дебитантски филм.
Програм шестог издања фестивала ДОК биће ускоро доступан на сајту https://dokfest.rs/.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала