- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Иран извео напад на циљеве у Пакистану; Исламабад прети: Ово може имати озбиљне последице

© AP Photo / Sepahnews Запуск ракет во время иранских военных учений в Ормузском проливе
Запуск ракет во время иранских военных учений в Ормузском проливе - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Корпус чувара исламске републике Ирана извео је напад ракетама и дроновима на седиште терористичке групе у Пакистану, јављају медији.Напад је био комбинован - дронови и 12 ракета. Сви циљеви су погођени. Огласио се Исламабад који истиче да овакво понашање Ирана може имати озбиљне последице.
Напад је био комбинован - дронови и 12 ракета. Сви циљеви су погођени.
Агенција Тасним је саопштила да су две базе групе Џаиш ел Адл (армија правде) у пакистанском Белуџистану у потпуности уништене.
У питању су присталице балуџистанских сепаратиста.
Има жртава.
Џаиш ал Адл постоји од 2012. године, придржавају се салафијског правца у сунитском исламу и боре се против актуелне владе Ирана, са пакистанске територије.

Пакистан запретио: Ово може имати озбиљне последице

Пакистан одлучно осуђује ракетни напад Ирана на своју територију у којем је погинуло двоје деце, саопштио је Министарство спољних послова те земље.
„Пакистан одлучно осуђује ничим изазвано кршење ваздушног простора од стране Ирана и напад на пакистанску територију. То кршење суверенитета Пакистана у потпуности је неприхватљиво и може имати озбиљне последице“, наводи се у саопштењу пакистанског Министарства.
Како је прецизирано, у иранском нападу погинуло је двоје деце, а још три девојчице су рањене.
Високом званичнику Министарства спољних послова Ирана у Техерану уручена је протестна нота. Поред тога, ирански отправник послова позване је у Министарство спољних послова Пакистана где му је саопштено да ће одговорност за последице напада сносити искључиво Иран.
Погпедајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала