- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Политика Вашингтона према Пјонгјангу не помаже решавању ситуације на Корејском полуострву

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Америчка политика стварања претњи по безбедност Северне Кореје не доприноси унапређењу решавања ситуације у региону у позитивном правцу, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, отварајући састанак са севернокорејским министром спољних послова Чои Сон Хуи.
„Мора се, међутим, признати да политика Сједињених Америчких Држава и њихових регионалних сателита да стварају претње по безбедност Демократске Народне Републике Кореје уопште не доприноси напретку у позитивном правцу. Наставићемо да позивамо на одустајање од свих корака који доводе до ескалације тензија“, рекао је Лавров.
Лавров је додао и да је Русија упутила предлоге Савету безбедности Уједињених нација за решавање ситуације на Корејском полуострву.
„Увек смо се залагали за успостављање преговарачког процеса без икаквих предуслова у циљу постизања трајног мира и стабилности широм североисточне Азије. Русија је самостално и заједно са Кином поднела одговарајуће предлоге Савету безбедности УН. Они се налазе на преговарачком столу“, истакао је руски министар.
Он је додао и да Русија високо цени подршку Северне Кореје у контексту специјалне војне операције у Украјини.
„Блиско и плодотворно сарађујемо са Пјонгјангом у Уједињеним нацијама и другим мултилатералним организацијама. И, наравно, увек подржавамо Северну Кореју у УН и веома ценимо ваш сличан став у подршци ставу Руске Федерације, укључујући и у питањима која се односе на специјалну војну операцију у Украјини“, рекао је министар.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала