- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најбоља је – Сашка Соколов: „Сањам злато на Параолимпијским играма“

© Фото : ПОКССашка Соколов
Сашка Соколов - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Награда за најбољег спортисту 2023. године припада српској параолимпијки атлетичарки Сашки Соколов, која је прошле године на Свестком првенству у Паризу освојила чак две сребрне медаље.
Сашка, која се такмичи у бацању копља, истакла је да је задовољна урађеним и да сања златну медаљу на Параолимпијским играма.
„Прошла година била је изузетно успешна за мене. Освојила сам доста првих места на међународним митинзима, као и на државном првенству. Прошле године сам била дупли вицешампион света на Светском првенству у Паризу. Бавим се атлетиком од 2014. године, а сан ми је да освојим злато на Параолимпијским играма. Ове године ме очекују Шампионат у Јапану и Параолимпијске игре у Паризу. Идем на медаљу, а видећемо како ће коцкице да се склопе и да ли ће то да буде златно одличје“, рекла је Сашка Соколов.
Генерални секретар Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда (ССОСИБ) Немања Радовић изјавио је да је изузетно поносан на успехе спортиста са инвалидитетом у прошлој години.
Спортски савез особа са инвалидитетом Београда организује свечаност на којој ће бити проглашени најбољи спортисти са инвалидитетом за 2023. годину. ССОСИБ ће на одговарајући начин да захвали и оним колективима и појединцима који су посебно допринели развоју спорта и уопште унапређивању положаја ове популације у Београду.
„Биће додељена награда за најбоље спортисте у појединачној и у екипној конкуренцији. Биће додељена признања најбољим клубовима и свима онима који су допринели успесима спортистима са инвалидитетом. Критеријуми за доделу награда били су пре свега остварени резултати на међународним такмичењима“, рекао је Радовић за Танјуг.
Па додао:
„Надам се да ћемо у 2024. да наставимо са успесима и са проширивањем међународне сарадње на коју смо изузетно поносни у 2023. Очекујемо још боље резултате од наших спортиста у 2024. години. Оно што је превасходни циљ нашег савеза у овој години је рекреација и здравље свих оних који се рекреативно баве спортом. Ми покривамо све спортове којима се баве особе са инвалидитетом“.
Никола Миличић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
СПОРТ
Миличић у Партизану /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала