- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Састанак у Давосу о Украјини доживео крах

© AP Photo / Markus SchreiberУчастники Всемирного экономического форума в Давосе. Архивное фото
Участники Всемирного экономического форума в Давосе. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Резултати састанка о Украјини у Давосу били су неуспешни за Кијев и „његове западне господаре“, наводи се у коментару званичне представнице руског Министарства спољних послова Марије Захарове.

„14. јануара у швајцарском Давосу одржан је четврти састанак о Украјини у ′копенхагенском формату′ (без Русије). И мада је број заступљених земаља и организација наводно порастао у односу на претходну рунду на Малти 28. октобра 2023. са 66 на 82, количина није гаранција квалитета. Догађај у Давосу није био изузетак. Његови резултати, осим ′породичне′ фотографије учесника и договора о могућим новим састанцима, опет су се показали промашајем за Кијев и његове западне господаре‟, приметио је дипломата.

Како се наводи, Кијев и Запад нису успели да прошире антируски табор после састанка у Давосу о Украјини.
"Упркос повећању њиховог (учесника) броја, Украјина и Запад нису успели да постигну ни повећање антируског табора, ни усвајање завршног документа. Чак и саопштење председавајућег - Украјине и Швајцарске - садржи напомену да документ не одражава мишљења свих учесника“, истакла је дипломата.
Захарова је истакла да су састанци у „копенхагенском формату“, укључујући и састанак у Давосу о Украјини, штетни за решавање украјинске кризе.
„Сви састанци у копенхагенском формату, укључујући састанак у Давосу и наредне рунде, су бесмислени и штетни за решавање украјинске кризе“, закључила је дипломата.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала