Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић са помоћником државног секретара САД у Давосу: Важни разговори о будућности Србије

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеАлександар Вучић и Џејмс О’Брајан
Александар Вучић и Џејмс О’Брајан - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са помоћником државног секретара САД за европска и евроазијска питања Џејмсом О’Брајаном током боравка у Давосу на Светском економском форуму.
„Касна вечерња шетња улицама Давоса са Џејмсом О’Брајаном. Важни разговори о будућности Србије, односима са Приштином и побољшању српско-америчких односа. За Србију је важно, и верујем могуће, да са САД изгради односе већег поверења и сарадње у будућности“, написао је председник Србије на друштвеним мрежама.
Вучић је раније данас на маргинама Форума у Давосу разговарао са премијером Белгије Александером Де Кроом о европском путу Србије током актуелног председавања Белгије ЕУ.

"Добар разговор са Александером Де Кроом о глобалним и регионалним темама, као и о јачању свеукупних односа Србије и Белгије. Разговарали смо и о корацима Србије на путу евроинтеграција током актуелног белгијског председавања Саветом ЕУ", навео је Вучић.

Вучић је најавио и посету директора Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаела Гросија Србији.
Вучић је након разговора са Гросеијем, на маргинама Светског економског форума у Давосу навео да ће током посете Гросија бити разговора о кључним питањима за развој Србије и региона.
"Очекујемо да Рафаел Гроси, генерални директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) ускоро посети Београд и да разговарамо о кључним питањима за развој наше Србије, Западног Балкана и југоисточне Европе", написао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала