Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Србија креће у реализацију нових планова, о томе и у Давосу

© AP Photo / Markus SchreiberАлександар Вучић на Светском економском форуму у Давосу, архивска фотографија
Александар Вучић на Светском економском форуму у Давосу, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Председник Александар Вучић поручио је данас, по доласку на Светски економски форум у Давосу, да Србија са много ентузијазма креће у реализацију великих планова и да ће о томе наредних дана разговарати са бројним лидерима, инвеститорима и пословним људима.
Вучић је стигао данас у Швајцарску, где ће до 19. јануара учествовати на Светском економском форуму у Давосу.
„Година пред нама биће посебно тешка за цео свет. Ипак, Србија са много наде и ентузијазма креће у реализацију својих великих снова и планова. О њима ћу у наредним данима разговарати са бројним лидерима, инвеститорима и пословним људима“, објавио је председник Вучић на друштвеним мрежама.
Вучић је објавио фотографију и видео снимак из хеликоптера на путу до планинског места Клостерс, надомак Давоса.
Председник Србије ће учествовати на сесији Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана, а планирано је и присуство председника на панелима Враћање вере у глобални систем и Изградња Европе будућности, као и учешће у дискусији на тему Ново евроазијско свитање, најавила је Служба за сарадњу са медијима председника.
Током боравка у Давосу, Вучић ће имати и низ билатералних сусрета са светским и европским званичницима, као и бројним представницима међународних организација, финансијских институција и водећих глобалних компанија, наведено је у саопштењу.
Годишњи састанак Светског економског форума (СЕФ) у Давосу почео је јуче и трајаће до 19. јануара, а на њему учествује више од 100 представника држава, све главне међународне организације, 1.000 партнера СЕФ, као и лидери цивилног друштва и стручњаци.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала