- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мурињо добио отказ!

© AP Photo / Petr David JosekЖозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
Жозе Мурињо, легендарни фудбалски тренер, добио је отказ у италијанској Роми.
Клуб је објавио ту информацију и захвалио се Мурињу за све успехе.
Мурињо је у Риму провео две и по године, а отказ му је уручен после пораза од Милана.
То је била кап која је прелила чашу, али су ствари ишле ка томе пошто је на претходних пет мечева Рома остварила само једну победу.
Рома је пролећну полусезону стартовала тек са деветог места табеле Серије А са 29 поена.
Мурињо је са Ромом освојио Лигу конференције у својој првој сезони на клупи, као и пилот години за новоформирано такмичење, чиме је постао први тренер у историји фудбала који има Лигу шампиона, Лигу Европе / Куп УЕФА и Лигу конференције у својој збирци награда.
У обе сезоне на месту тренера римског клуба завршио је као шести у Серији А, уз идентичан однос победа, ремија и пораза (18-9-11) и скоро исти број датих и примљених голова (59-43 у сезони 2021/22 и 50-38 у сезони 2022/23).
Жозеу Мурињу се најозбиљније затресла клупа прошле седмице, када је Рома елиминисана од градског ривала Лација у четвртфиналу Купа Италије. Тада су навијачи први пут окренули леђа екипи откако је Португалац дошао, а последњу прилику да се искупи имао је против Росонера који су рутински узели три бода на Сан Сиру.
Он је свакако био у последњој години уговора са Ромом, а разговори за продужетак сарадње нису били ни близу почетка у тренутку када је разрешен дужности. Сада остаје да се види коме ће власничка породица Фридкин дати врели кромпир у руке.
Рома следећи меч игра у суботу са Вероном на свом терену.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала