- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: БиХ без Републике Српске не постоји - Уставни суд БиХ је политичко тело

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Пратите нас
Званичници Запада претњама иоспоравањем Републике Српске оспоравају БиХ, јер БиХ без Републике Српске не постоји, поручио је данас председник Републике Српске Милорад Додик.
Он је констатовао да се сваке године у исто време могу прочитати исте претње од истих људи и гледати како званичници Запада негирају Дејтонски споразум, осуђујући Српску што у складу са законима и прописима обележава свој дан.
„Она (БиХ) је састављена од Републике Српске и Федерације и никада се нећу уморити од тога да свима, који се праве неупућени у то ,говорим оно што пише у Уставу и Дејтону. Уставни суд у БиХ је политичко тело, а сада и званично страна политичка организација. Срба нема, а ускоро ће остати и без Бошњака и Хрвата“, написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.
Такво тело, навео је, годинама се позива на ранију праксу и одлуке, уместо на Устав БиХ.
„Такав приступ праву и правни ситем не постоји нигде на свету и наравно да га неће прихватити ни Република Српска и то је са становишта сваке нормалне особе потпуно легитимно“, истиче председник Републике Српске.
Истиче да ће Закон о Уставном суду и одлазак странаца омогућити да на простору БиХ заживи право, које је Запад срушио.
„Нисмо у средњем веку и сигурно нећемо дозволити да нас Американци врате тамо својим неуспешним интервенцијама, уз прећутно одобрење збуњене Европе. Ми знамо ко смо, знамо наша права, као и начин да их остваримо“, навео је Додик и поручио:
„Нека то имају на уму сви који покушавају да овде спроводе неке своје планове“.
Овде се, указао је, неће питати ни Британци ни Американци, него Срби, Хрвати и Бошњаци, или неће бити простора да се било ко пита.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала