- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ембид страшном партијом засенио Јокића – Денвер поражен у кошаркашком спектаклу

© AP Photo / Matt SlocumНикола Јокић и Џоел Ембид
Никола Јокић и Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, поражен је са Денвером од стране Филаделфије резултатом 126:121 (36:38, 42:40, 21:26, 27:17). Домаћи тим предводио је Џоел Ембид који је нарочито погађао када је било најпотребније.
Дуго очекивани сусрет два пута проглашеног и актуелног МВП-а НБА лиге Николе Јокића и Џоела Ембида био је мотивација и за остале играче Денвера и Филаделфије да пруже максимум.
Српски ас на паркету је провео 38 минута и за то време постигао је 25 поена, а посебно се истакао у скоку, имао је чак 19 од тога 11 у нападу. Осим тога уписао је и три асистенције.
Међутим, Јокића је његов ривал Ембид бацио у сенку јер је за 39 минута убацио 41 поена, уписао седам скокова и десет асистенција. То је била друга утакмица у којој је актуелни МВП убацио 40 поена.
Нагести су боље отворили меч и успели су да стекну малу предност од два поена, али је на полувремену било изједначено. Српски ас најефикаснији је био управо у другој деоници у којој је убацио девет поена, али тада се увелико разиграла и Филаделфија.
Денвер је у трећој деоници поново стигао до предности и деловало је да ће сигурније ући у завршницу после Јокићевог коша за плус пет, али уследила је страшна серија Ембида.
У последњих 12 минута Камерунац је везао десет поена, а укупно је дао 11 и тиме је донео двоцифрену предност свом тиму на четири минута до краја меча.
Денвер је имао прилику да покуша да избори продужетак када је на шуту за три остао Колдвел Поп у самој завршници, али лопта је изашла из коша и Нагести су поражени.
Шансу је у ноћи између уторка и среде добио и Василије Мицић који је са Оклахомом изгубио од Лос Анђелес Клиперса резултатом 128:117. Васа је на терену био 11 минута и за то време постигао је седам поена, скок и две асистенције.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
СПОРТ
Богданове „цигле“ и две стандардне „епизоде“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала