- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић о бурним реакцијама: Добацивали су ми – изашло је из мене

© AP Photo / Alessandra TarantinoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Пратите нас
Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић изашао је на крај са Алексејем Попирином (3:1) у другом колу Аустралијан опена, а после дуела истакао је да је реакција на крају меча изашла из њега због фрустрације изазване добацивањем током меча.
Новак се обратио навијачима после тешко извојеваног тријумфа над Попирином.
„Није било лако, једноставно сам имао среће, у појединим фазама, сет и по је био је бољи тенисер на терену. Искористио сам моментум у тајбрејку, то су невероватне стври које доноси тенис. У неким моментима сам играо на висиком нивоу, али генерално сам задовољан проласком у треће коло“, рекао је Ђоковић.
Публика је покушавала на различите начине да га поремети током дуела.
„Изашло је из мене... Нашао сам начин да победим. Узимајући околности у којима смо играли, није било лако, борио сам се и са собом. Морам да прихватим неке ствари које су се дешавале. Многи су добацивали и једноставно сам позвао једног навијача доле на терен да ми се супротстави један на један. После се извинио, дешава се“, рекао је Ђоковић.
И раније се дешавало да Ноле спорије крене и губи сетове на старту турнира, па онда повећа брзину до краја турнира.
„Искрено се надам да нећу губити сетове. За мене је најважније да идем што је даље, да нађем праву форму. Конретно у првим колима је увек тешко, противници немају шта да изгубе, играју најбоље што могу. Некако успевам да нађем начин да прођем. Надам се да ће моја форма бити боља како буде текао турнир. Не бих да улазим у детаље како се осећам, носим са собом ситуацију, имао сам их много у каријери. Најважнији је прогрес на турниру. Имамо времена између мечева“, рекао је Новак.
На крају је рекао Ђоковић Нику Кирјосу да се врати и да играју заједно дубл.
Кристијан Белић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
СПОРТ
Партизан остао без „мотора“, па довео голмана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала