- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Премијерно приказан филм „Недеља“: Овације за глумце и ауторе

© Tanjug / Марко ЂоковићПремијера филма "Недеља"
Премијера филма Недеља - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Пратите нас
Филм „Недеља“, прича о једном од најпопуларнијих певача на овим просторима Џеју Рамадановском, премијерно је приказан у мтс Дворани, а публика је дугим аплаузом и овацијама поздравила ауторску и глумачку екипу.
„Изузетно сам поносан на овај пројекат који је продукцијски био изазован, али мислим да имамо биоскопски хит. Радује ме што ћемо оживети сећања на великог Џеја Рамадановског. Таква легенда то и заслужује. 'Недеља' је филм који приказује Џејев живот из једног другачијег угла. Он открива до сада неиспричану причу о одрастању детета које је, захваљујући свом таленту, постало један од најпознатијих певача на овим просторима“, истакао је продуцент Владан Анђелковић пре пројекције филма.
„Недеља“ је настала по идеји продуцента Владана Анђелковића и сценаристе Стефана Бошковића, у режији Немање Ћеранића и Милоша Радуновића.
© Tanjug / Марко ЂоковићХусеин Хуса Алијевић у улози Џеја поздрављен дугим аплаузом
Хусеин Хуса Алијевић у улози Џеја поздрављен дугим аплаузом - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Хусеин Хуса Алијевић у улози Џеја поздрављен дугим аплаузом
„За мене филм 'Недеља' има посебан значај. Дао сам сто одсто себе на овом пројекту и радује ме што већ сада чујем позитивне коментаре. Осећам одговорност према Џеју и његовој породици и заиста сам желео да ову улогу изнесем на прави начин. Џеј је неко ко је јако тешко живео у детињству. Кад је ушао у лову, то је био само импулс да покаже своју доброту “, открио је Хусеин Хуса Алијевић који тумачи славног певача.
Премијери су присуствовале и Џејеве ћерке, Ана Рамадановски и Марија Рамадановски Давидовић, као и велики Џејев пријатељ Миодраг Мића Софтић, који је и учествовао у снимању филма.
Он је рекао да је филм снимљен по истинитим догађајима и да се све што гледаоци могу да виде, заиста и десило, али је наравно приказано „на филмски, уметнички начин“:
„Џеј је био посебан, добар човек, умиљат, добар за друге, лош за себе“.
Филм „Недеља“, у коме играју и Марко Јанкетић, Стефан Вукић, Алексеј Бјелогрлић, Златан Видовић, Милица Јаневски, Маша Ђорђевић, на редовном биоскопском репертоару широм Србије и региона биће од 18. јануара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала