- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички генерал: Украјина губи рат против Русије

© AP Photo / Alexandru DobreАмеричка војска под заставом
Америчка војска под заставом - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
Пратите нас
Прекид америчке помоћи Украјини би довео до кардиналних промена и Русија би могла да преузме контролу над Украјином, сматра амерички генерал у пензији Џек Кин у интервјуу телевизији „Фокс њуз“.
„Украјина ће изгубити у случају да им не дамо помоћ и изгубиће своју Владу. Русија ће преузети контролу над земљом. Погледајте шта се догађа. Ситуација се драматично променила због кашњења у финансирању и због могућности да је неће ни бити. Русија тријумфује, говоре о потпуној победи у Украјини“, рекао је он.
Кин је навео да је Украјина прешла на одбрану и да је постала обазривија јер зна да јој је муниција при крају.
Раније је координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби изјавио да Сједињене Америчке Државе не припремају нову испоруку оружја Украјини јер више немају за то средстава, а последњи пакет помоћи је Кијеву испоручен 27. децембра.
Администрација у Вашингтону је пре скоро четири месеца Конгресу предала захтев за додатна средства у 2024. финансијског години, која је у САД-у почела 1. октобра прошле године, како би помогла Израелу и Украјини, као и како би се супротставила Кини и Русији у азијско-пацифичком региону. Америчка администрација на челу са Џозефом Бајденом је желела да добије око 106 милијарди долара.
Погледајте и:
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Специјална операција у Украјини
Бела кућа: Украјина без америчке помоћи ускоро остаје без наоружања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала